Ingredientai
- Rikotos sūris 400 g virtinukams
- Miltai 1 st. 0.5 - virtinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. virtinukams
- Karameliniai saldainiai:(virtinukams) 10 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. virtinukams
- Druska 1 žiupsnelis virtinukams
- Braškės 500 g 0.5 l - sriubai
- Grietinėlė 200 ml neriebios - sriubai
- Jogurtas 100 ml natūralaus - sriubai
- Apelsinai 1 vnt. didelis - sriubai
- Cukrus 1 valg. š. sriubai
Kaip gaminti
- Tešlai rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, išsukite su cukrumi, kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Iš jos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite varškėtukus. Į kiekvieną įdėkite po saldainį. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių.
- Sriubai braškes nuskabykite, gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistą apelsiną išspauskite.
- Sultis ir grietinėlę supilkite į plakimo indą, ten pat sukrėskite jogurtą, suberkite uogas, cukrų ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
- Sriubą atšaldykite šaldytuve, išpilstykite į dubenėlius ir tiekite su nuvarvintais šiltais virtiniais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita