Ingredientai
- Sūris 200 g (gorgonzolos)
- Ryžiai 400 g (Arborio)
- Vynas 2 st. (raudonas)
- Parmezano sūris 100 g
- Sviestas 50 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. (ypač tyras, kepimui)
- Daržovių sultinys 1 puodelis (iš morkos, svogūno ir saliero koto)
Kaip gaminti
- Išvirkite daržovių sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite su 25 g sviesto ir alyvuogių aliejumi. Kepkite tol, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį.
- Suberkite ryžius ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite pusę stiklinės raudonojo vyno ir kaitinkite tolygiai pildami daržovių sultinį. Po ¾ kepimo laiko supilame likusį vyną.
- Kai risotto jau apkepęs, įdėkite 50 g gorgonzolos sūrio ir leiskite jam visiškai išsilydyti. Sudėkite likusį sviestą, parmigiano sūrį bei pagardinkite druska.
- Serviruokite papuošę likusiu gorgonzolos sūriu.