Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Miltai 300 g 1 st. tešlai ir 1 valg. š. - padažui
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir padažui
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Faršas 400 g kiaulienos - įdarui
- Kaparėliai 1 valg. š. konservuotų - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Sūris 40 g aštresnis tarkuotas fermentinis - įdarui
- Sojų padažas 2 valg. š. įdarui
- Aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui ir padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Pienas 1 st. padažui
Kaip gaminti
1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario temperatūroje, dar kartą gerai išminkykite ir plonai iškočiokite. Ant tešlos paskleiskite įdarą ir susukite.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite sojų padažu, pipirais ir žolelėmis. Kai įdaras pravės, sudėkite fermentinį sūrį, smulkintus kaparėlius. Vyniotinį supjaustykite 2 centimetrų ritinėliais ir sudėkite į gilią kepimo formą.
3. Ritinėlius užpilkite paruoštu padažu, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 30–40 minučių. Baigdami kepti foliją nuimkite, kad patiekalas gražiai apskrustų. Padažui sviestą pakepinkite su miltais, nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kaitinkite, kol užvirs ir pradės tirštėti.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita