Ingredientai
- Ryžiai 320 g „arborio“ arba „carnaroli“ tipo
- Žuvies sultinys 1 l
- Vynas 1,5 st. 1 stiklinė baltojo sauso ir 1/2 st. desertinio Sicilijos vyno „marsala“
- Krevetės 4 vnt. tigrinės
- Midijos 8 vnt.
- Kalmarai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt. šalotiniai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Petražolės 1 sauja
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Ketaus puode aukštais kraštais pakaitinkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus. Suberkite susmulkintus svogūnus ir pakaitinkite, kol jie suminkštės, kone sutirps.
- Suberkite ryžius ir maišydami kepkite tol, kol sugers aliejų ir pradės ruduoti. Pilkite (neskubėdami, po vieną samtį) karštą sultinį ir maišykite. Visas jūros gėrybes pasiruoškite atskirose keptuvėse.
- Smarkiai įkaitintoje ketaus keptuvėje be riebalų „pašokdinkite“ krevetes, vieną kartą apverskite, tada nugarinkite „marsala“ vynu. Midijas pasiruoškite panašiu būdu, kaip ir „impepata di cozze“, pusę jų išimkite iš kiauto.
- Kalmarus pakepkite ant griliaus (arba įkaitintoje špižinėje keptuvėje be riebalų), kol suminkštės ir įgaus dūmo kvapą, supjaustykite juostelėmis. Kai ryžiai pakankamai suminkštės, suberkite nuluptą ir supjaustytą saliero stiebą, smulkintą kalmarą ir išlukštentas midijas. Supilkite baltąjį vyną ir maišykite.
- Išjunkite ugnį ir beveik paruoštą rizotą trumpai uždenkite dangčiu ir kelias minutes palaikykite. Išdėliokite į lėkštes, papuošdami midijomis su kiautais ir krevetėmis, pagardinkite petražolėmis ir juodaisiais šviežiai maltais pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų