Ingredientai
- Rizoto ryžiai 200 g
- Krevetės 400 g šviežių
- Daržovių sultinys 5 st. natūralaus
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Česnakai 4 skiltelės
- Baltas martinis 1 st.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Petražolės 1 arbat. š. kapotų pagal skonį
- Sviestas 70 g
- Sūris 100 g gabalėlis kieto brandinto
- Gražgarstės 100 g saujelė
Kaip gaminti
1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste.
2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiškai išbrinks.
3. Galiausiai sumeskite nuplautas ir nusausintas krevetes, sudėkite sviestą, suberkite šviežiai tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, uždenkite ir kelias minutes palaikykite. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su gražgarstėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų