Ingredientai
- Ryžiai 250 g skirtų rizotui, t.y. „arborio“ arba „carnaroli“ rūšių
- Smidrai 200 g
- Parmezano sūris 40 g autoriai naudojo brandintą 30 mėnesių, bet tiktų ir jaunesnis
- Šalotinis svogūnas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Vynas 0,5 puodelis balto sausojo
- Sviestas 40 g
- Daržovių sultinys 1 l gali užtekti ir kiek mažiau
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Aliejuje pakepkite susmulkintą šalotinį svogūną. Suberkite ryžius ir pakepinkite kelias minutes, kol taps beveik skaidrūs.
2. Kitame puode išsivirkite lengvą daržovių sultinį
3. Užpilkite ryžius baltuoju vynu ir nugarinkite. Neskubėdami, kas trys minutes pilkite po keletą šaukštų sultinio ant ryžių ir netaupydami jėgų maišykite. Sumažinkite ugnį.
4. Į karštą sultinį kelioms minutėms įmeskite nuskustus smidrus. Išimkite juos ir sudėkite į rizotą (kelis stiebus sutrumpinkite ir pasilikite papuošimui).
5. Kai ryžiai įgaus vientisą homogenišką konsistenciją įmeskite sviesto gabaliuką. Suberkite dalį tarkuoto parmezano, labai kruopščiai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Duokite rizotui pailsėti kelias minutes.
6. Patiekdami lėkštėje sudėkite į formelę ir apvožkite. Išdėliokite ant rizoto smidrus ir pabarstykite likusiu parmezano sūriu bei pagardinkite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų