Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. biskvitams
- Rudasis cukrus 13 valg. š. po 6 biskvitams ir rabarbarų sviestui, 1 kremui
- Kukurūzų miltai 6 valg. š. biskvitams
- Aguonos 2 valg. š. biskvitams
- Druska 1 žiupsnelis biskvitams
- Rabarbarai 500 g rabarbarų sviestui
- Rožių vanduo 2 valg. š. rabarbarų sviestui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. rabarbarų sviestui
- Avietės 1 valg. š. lofilizuotų miltelių
- Grietinėlė 500 ml kremui
- Vanilė 1 arbat. š. miltelių
- Standiklis 2 vnt. pakeliai po 9 g; kremui
Kaip gaminti
1. Iškepkite tortui du biskvitus. Standartinę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieno biskvito kepimui prireiks pusės nurodytų produktų. Pirma iškepkite vieną biskvitą per visą skardą, o tada jau ir antrą.
2. Trijų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo su žiupsneliu druskos ir atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite su 3 šaukštais cukraus, suberkite 3 šaukštus kukurūzų miltų ir 1 šaukštą aguonų. Į trynių masę atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, vienodai paskirstykite ir kepkite kaip biskvitą vyniotiniui 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.
3. Kai biskvitas bus iškepęs, guldykite jį ant drobinio virtuvinio rankšluosčio, kepimo popieriumi į viršų. Leiskite biskvitui kiek praaušti, tada nulupkite kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu suvyniokite kaip vyniotinį, kad atšalęs jis būtų lankstus.
4. Lygiai taip pat iškepkite ir antrąjį biskvitą bei suvyniokite jį į kitą drobinį rankšluostį. Biskvitus išsikepti galite iš vakaro.
5. Kol biskvitai aušta, pasiruoškite rabarbarų sviestą. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite valandai, kad cukrus ištirptų, o rabarbarai paleistų sultis. Rabarbarus virkite ant vidutinės kaitros ugnies, kol pradės težti. Tada suberkite lofilizuotų uogų miltelius, vanilės miltelius ir supilkite rožių vandenį. Dar kelias minutes maišydami pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite, kad praauštų, po to sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą rausvą kreminę masę. Rabarbarų sviestą irgi galite pasiruošti iš anksto.
6. Paruoškite torto kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile, beplakant iš lėto suberkite grietinėlės standiklio miltelius. Kai grietinėlė jau bus standi ir suplakta, sumaišykite ją su visiškai atšalusiu rabarbarų sviestu. Gausite švelniai rausvą saldžiarūgštį kremą.
7. Formuokite tortą. Kiekvieną biskvito lakštą atsargiai išvyniokite iš rankšluosčių. Biskvitus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pirmąją biskvito dalį ištepkite kremu ir suvyniokite kaip vyniotinį, tada antrąją biskvito dalį taip pat ištepkite kremu, ant krašto uždėkite jau susuktąją dalį ir vyniokite kartu taip, kad vyniotinis storėtų. Antrąjį biskvitą taip pat padalinkite pusiau, kiekvieną biskvitą ištepkite kremu ir vyniokite ant jau anksčiau paruošto vyniotinio. Kai suvyniosite abu biskvitus, tortas bus panašus į trumpą ir storą vyniotinį, jo skersmuo turėtų išeiti apie 14 centimetrų, o aukštis apie 15 centimetrų. Tada vyniotinį pastatykite, jei reikia, viršų kiek palygindami nupjaukite.
8. Torto viršų ir šonus gražiai aptepkite atlikusiu kremu su mentele arba peiliu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad atšaltų. Po kelių valandų tortą galima bus puošti šviežiomis gėlėmis: laukinėmis rožėmis ir alyvomis.