„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas
Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas / „Fotopastelė“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iškepkite tortui du biskvitus. Standartinę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vieno biskvito kepimui prireiks pusės nurodytų produktų. Pirma iškepkite vieną biskvitą per visą skardą, o tada jau ir antrą.

2. Trijų kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo su žiupsneliu druskos ir atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite su 3 šaukštais cukraus, suberkite 3 šaukštus kukurūzų miltų ir 1 šaukštą aguonų. Į trynių masę atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, vienodai paskirstykite ir kepkite kaip biskvitą vyniotiniui 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.

3. Kai biskvitas bus iškepęs, guldykite jį ant drobinio virtuvinio rankšluosčio, kepimo popieriumi į viršų. Leiskite biskvitui kiek praaušti, tada nulupkite kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu suvyniokite kaip vyniotinį, kad atšalęs jis būtų lankstus.

4. Lygiai taip pat iškepkite ir antrąjį biskvitą bei suvyniokite jį į kitą drobinį rankšluostį. Biskvitus išsikepti galite iš vakaro.

 

5. Kol biskvitai aušta, pasiruoškite rabarbarų sviestą. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite valandai, kad cukrus ištirptų, o rabarbarai paleistų sultis. Rabarbarus virkite ant vidutinės kaitros ugnies, kol pradės težti. Tada suberkite lofilizuotų uogų miltelius, vanilės miltelius ir supilkite rožių vandenį. Dar kelias minutes maišydami pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite, kad praauštų, po to sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą rausvą kreminę masę. Rabarbarų sviestą irgi galite pasiruošti iš anksto.

6. Paruoškite torto kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile, beplakant iš lėto suberkite grietinėlės standiklio miltelius. Kai grietinėlė jau bus standi ir suplakta, sumaišykite ją su visiškai atšalusiu rabarbarų sviestu. Gausite švelniai rausvą saldžiarūgštį kremą.

7. Formuokite tortą. Kiekvieną biskvito lakštą atsargiai išvyniokite iš rankšluosčių. Biskvitus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Pirmąją biskvito dalį ištepkite kremu ir suvyniokite kaip vyniotinį, tada antrąją biskvito dalį taip pat ištepkite kremu, ant krašto uždėkite jau susuktąją dalį ir vyniokite kartu taip, kad vyniotinis storėtų. Antrąjį biskvitą taip pat padalinkite pusiau, kiekvieną biskvitą ištepkite kremu ir vyniokite ant jau anksčiau paruošto vyniotinio. Kai suvyniosite abu biskvitus, tortas bus panašus į trumpą ir storą vyniotinį, jo skersmuo turėtų išeiti apie 14 centimetrų, o aukštis apie 15 centimetrų. Tada vyniotinį pastatykite, jei reikia, viršų kiek palygindami nupjaukite.

8. Torto viršų ir šonus gražiai aptepkite atlikusiu kremu su mentele arba peiliu. Tortą statykite į šaldytuvą, kad atšaltų. Po kelių valandų tortą galima bus puošti šviežiomis gėlėmis: laukinėmis rožėmis ir alyvomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.