Ingredientai
- Makaronai 110 g rupių miltų "Fettuccine"
- Sultinys 1200 ml tirpaus
- Grybai 275 g 250 - šviežių miško ir 25 - džiovintų
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 1 sauja pluoštelis šviežių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. grūdelių
- Pipirai 1 žiupsnelis juodųjų šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti.
.2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą).
3. Storasienio puodo dugną patepkite aliejumi, suberkite čiobrelius, grūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami truputį pakepinkite (svogūnai neturi paruduoti).
.4 Sudėkite džiovintus grybus, supilkite skystį, kuriame jie mirko, sumeskite petražolių stiebelius (lapelius palikite), sudėkite pipirų grūdelius, supilkite sultinį, užvirinkite ir virti 30 min.
5. Šviežius grybus nuvalykite ir sumeskite į verdamą sriubą.
6. Šiek tiek pravėsusią sriubą nukoškite, skystį vėl užvirinkite, sudėkite paskrudintus makaronus, grybus ir virkite dar 10 min. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita