Ingredientai
- Miltai 225 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Vanduo 250 ml tešlai
- Cukrus 50 g 25 - tešlai ir 25 - įdarui
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š. 1,5 - įdarui
- Varškė 400 g tepamo varškės sūrelio - įdarui
- Abrikosai 300 g įdarui
- Slyvos 300 g įdarui
- Ananasai 1 vnt. konservuotų nedidelis indelis - įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį - įdarui
- Migdolai 1 st. 0,5 kapotų - įdarui
Kaip gaminti
- Slyvas ir abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, abrikosus supjaustykite kubeliais, slyvas padalykite į keturias dalis, mažesnius perpjaukite per pusę.
- Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens, suberkite slyvas ir abrikosus, gerai nuvarvintus ananasus, pagal skonį įberkite cinamono, nuolat maišydama užvirinkite, palaukite, kol masė sutirštės.
- Tešlai miltus persijokite ant lentos, suformuokite kauburėlį, stambia trintuve sutarkuokite ledinį sviestą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir plačiu peiliu kapokite masę, kol išeis trupininė tešla ir neliks sausų miltų.
- Drėgnomis rankomis tešlą suspauskite į kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
- Iš atvėsusios tešlos iškočiokite apvalų, už kepimo skardą didesnį lakštą. Klokite jį į formą, tepkite ant jo varškės sūrelį, berkite kapotus migdolus.
- Ant viršaus supilkite vaisių masę, kraštelius kruopščiai užlankstykite.
- Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Prieš tiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita