Ingredientai
- Obuoliai 1 kg
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 200 g
- Miltai 125 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Aliejus 130 ml
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š. (Pyragui pabarstyti)
- Sviestas 1 arbat. š. (kepimo skardai ištepti)
Kaip gaminti
-
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite puselėmis. Kiekvieną puselę išilgai, negiliai supjaustykite.
-
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakite iki purumo, kol masė padidės kelis kartus.
-
Supilkite aliejų ir vėl viską gerai išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakite elektriniu plaktuvu.
-
Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus, šiek tiek įspaudžiant, sudėliokite obuolius.
-
Viską pabarstykite cukraus pudra. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 30–40 min., arba, kol gražiai paruduos.
-
Vidų patikrinkite mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs). Pyragą reiktų palikti visiškai atvėsti ir tik tada skanauti su kava arba arbatžolių arbata.
Receptą atsiuntė Ieva Šyvokaitė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis