Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. pusė didelio moliūgo
- Kiauliena 500 g 500–700 g neriebi
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 100 g
- Ryžiai 2 st. ilgagrūdžiai
- Žirniai 2 st. neskaldyti
- Svogūnai 4 vnt. didesni
- Morkos 4 vnt. didesnės
- Petražolės 50 g pagal skonį; žalios
- Druska 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį; malti
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį; malti
- Ciberžolė 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį; malti
- Česnakai 1 valg. š. džiovinti laiškiniai česnakai; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio druskos, laurų lapelių ir juodųjų pipirų.
2. Didelį moliūgą (recepto autorės naudotas svėrė 7 kg) perpjaukite per pusę, kraštus išpjaustykite danteliais. Išskobkite dalį minkštimo. Kruopas sumaišykite su mėsa ir daržovėmis, įberkite nedaug ciberžolės, rozmarino, laiškinio česnako, o baziliko – daugiau. Įpjaustykite žalių petražolių ir viską sumaišykite.
3. Nedideliame kiekyje virinto vandens suplakite kaušinį, supilkite į įdarą, vėl maišykite. Moliūgo vidų ištrinkite maždaug šaukšteliu druskos ir sukrėskite masę į jį. Kepkite karštoje orkaitėje apie 1,5 val. uždengę folija. Į stiklinį indą, kuriame kepa moliūgas, įpilkite maždaug stiklinę vandens. Iškepus, jei inde atsirado daug vandens, nupilkite.
4. Tiekite į stalą su tuo pačiu indu, tik nuvalytu. Puoškite pagal savo fantaziją. Pjaustykite ir dėkite į lėkštes. Pačios moliūgo žievės geriau nevalgykite – tik minkštimą, kuriame yra daugybė sveikatai naudingų medžiagų!
Autorės nuotr./Rudeniškas troškinys „Magdutė“ |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita