„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 22
Jau įvertinote šį receptą

RUDUDU tortas

RUDUDU tortas
RUDUDU tortas / Egidijaus Vaitkaus nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
  • Miltai 330 g tešlai
  • Cukrus 260 g 200 - tešlai ir 2 valg. š. - grietininiui kremui
  • Rududu kremas: (indelis - tešlai ir 270 g - sviestiniui kremui) 2 vnt.
  • Grietinė 1 st. tešlai
  • Soda 1 arbat. š. nugesintos - tešlai
  • Juodasis šokoladas 100 vnt. šokoladiniui kremui
  • Pienas 50 ml šokoladiniui kremui
  • Grietinėlė 400 g plakamosios - grietininiui kremui
  • Sviestas 100 g sviestiniui kremui
  • Riešutai 100 g lazdynų arba žemės - sviestiniui kremui

Kaip gaminti

  1. Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite mikseriu.
  2. Į juos dėkite grietinę su nugesinta soda ir RUDUDU kremą.
  3. Vėl plakite ir po truputį suberkite miltus. Kepkite apvalioje formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduoja.
  4. Atvėsusį pyragą dalinkite į 4 lakštus.
  5. Pirmajam pertepimui karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su pienu.
  6. Antrajam pertepimui išplakite giretinėlę su cukrumi.
  7. Trečiajam pertepimui tirpintą sviestą išsukite su RUDUDU kremu, įmaišykite pakepintų ir susmulkintų riešutų.  
  8. Lakštus sutepkite pagamintais kremais.
  9. Torto viršų ir šonus aptepkite likusiu sviestiniu kremu.
  10. Puoškite pagal fantaziją.

Receptą atsiuntė Egidijus Vaitkus

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.