Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Miltai 330 g tešlai
- Cukrus 260 g 200 - tešlai ir 2 valg. š. - grietininiui kremui
- Rududu kremas: (indelis - tešlai ir 270 g - sviestiniui kremui) 2 vnt.
- Grietinė 1 st. tešlai
- Soda 1 arbat. š. nugesintos - tešlai
- Juodasis šokoladas 100 vnt. šokoladiniui kremui
- Pienas 50 ml šokoladiniui kremui
- Grietinėlė 400 g plakamosios - grietininiui kremui
- Sviestas 100 g sviestiniui kremui
- Riešutai 100 g lazdynų arba žemės - sviestiniui kremui
Kaip gaminti
- Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite mikseriu.
- Į juos dėkite grietinę su nugesinta soda ir RUDUDU kremą.
- Vėl plakite ir po truputį suberkite miltus. Kepkite apvalioje formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduoja.
- Atvėsusį pyragą dalinkite į 4 lakštus.
- Pirmajam pertepimui karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su pienu.
- Antrajam pertepimui išplakite giretinėlę su cukrumi.
- Trečiajam pertepimui tirpintą sviestą išsukite su RUDUDU kremu, įmaišykite pakepintų ir susmulkintų riešutų.
- Lakštus sutepkite pagamintais kremais.
- Torto viršų ir šonus aptepkite likusiu sviestiniu kremu.
- Puoškite pagal fantaziją.
Receptą atsiuntė Egidijus Vaitkus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita