Ingredientai
- Ruginiai miltai 250 g
- Miltai 500 g kvietiniai
- Mielės 40 g šviežios
- Vanduo 100 ml
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š. arba klevų sirupo
- Margarinas 50 g
- Pienas 150 ml
- Grietinė 250 ml 12 proc. riebumo
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aguonos 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą.
2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine.
3. Minkykite, kol tešla atšoks nuo indo sienelių.
4. Tuomet uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai, kad pakiltų.
5. Pakilusią tešlą išminkykite, iš jos iškočiokite bandeles ir pusvalandį leiskite kilti.
6. Bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite aguonomis ir sezamais.
7. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita