Ingredientai
- Miltai 510 g ruginiai visadaliai
- Vanduo 400 ml
- Mielės 20 g šviežios
- Medus 1 valg. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Kmynai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje į šiltą (25 laipsnių) vandenį sukrėskite medų, mieles ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
2. Suberkite miltus, kmynus, druską, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Indą su minkle uždenkite skepeta ir laikykite šiltai 1 valandą.
3. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo, paminkykite 5 minutes ir suformuokite du apvalius kepaliukus.
4. Duoneles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paviršių subadykite šakute ir kildykite 40 minučių. Pakilusias apipurkškite vandeniu ir kepkite 250 laipsnių orkaitėje apie 20–25 minutes.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita