Ingredientai
- Kiaušiniai 13 vnt. 10 vnt. – lakštams ir 3 vnt. – kremui
- Cukrus 650 g 300 g – lakštams, 200 g – glajui ir 150 g – kremui
- Krakmolas 100 g bulvių
- Miltai 200 g ruginių
- Pipirai 5 g kvapiųjų
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Kava 1 st. stiprios
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Likeris 2 valg. š. tinka ir konjakas
- Vanduo 50 ml
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Sviestas 300 g
Kaip gaminti
- Gerai išsukite 10 kiaušinių trynių su cukrumi.
- 200 g ruginių miltų persijokite keptuvėje ir pakepinkite, kol paruduos.
- Tada sumaišykite su krakmolu. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir viską atsargiai sumaišykite.
- Pilkite masę į torto formą ir kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Kremui: 3 kiaušinius suplakite su 150 g cukraus, dubenį įstatę į karštą vandenį. Sukite, kol masė ims tirštėti ir 2–3 kartus padidės.
- Paskui plakdami atšaldykite. 300 g sviesto išsukite atskirai. Į jį, toliau sukdami, dėkite po šaukštą trynių masės, kol sudėsite visą. Paskaninkite su citrinų rūgštimi ir vaniliniu cukrumi.
- Glajus: 200 g cukraus ir 50 ml vandens virinkite uždengtame puode, kol taip sutirštės, kad, įlašinus lašą į šaltą vandenį, jis neišnyktų.
- Tada skubiai supilkite citrinos sultis, uždenkite puodelį ir skubiai atšaldykite šaltame vandenyje.
- Sirupą supilkite į dubenį ir sukite mediniu šaukštu, kol taps baltas.
- Iškeptas biskvitas atvėsinamas formoje.
- Išėmus iš formos, horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Sulaistykite stipria, saldžia kava su keliais šaukštais konjako ar likerio.
- Pertepkite sviestiniu kremu, viršų užpilkite glajumi.
Skanaus!
Torto gaminimo filmuotą medžiagą galima rasti ČIA.
Receptą atsiuntė Paulius Matvejevas
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita