Ingredientai
- Mielės 25 g šviežių
- Vanduo 250 ml
- Cukraus sirupas 1 valg. š. 1-1,5 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. 1-1,5
- Actas 1 arbat. š. obuolių
- Druska 1 arbat. š.
- Kmynai 2 arbat. š.
- Miltai 360 g 210 g - ruginių ir 150 g - kvietinių
- Dribsniai 60 g rugių arba kitų javų
Kaip gaminti
1. Sumaišykite mieles, vandenį, sirupą, aliejų, actą, druską, kmynus ir dribsnius.
2. Suberkite ruginius miltus ir beveik visus kvietinius.
3. Tešlą minkykite tol, kol ji taps elastinga ir nelipni; jei reikės, įberkite dar miltų.
3. Uždenkite rankšluosčiu ir 45 minutėms padėkite šiltai, kad tešla pakiltų.
4. Iškilusią išverskite ant miltais apibarstyto stalo, lengvai suminkę suspauskite lakštą, susukite iš jo vyniotinį, o galus užspauskite pirštais.
5. Susuktą kepalą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite gerai pakilti.
6. Aptepkite drungnu vandeniu, paviršiuje aštriu peiliu padarykite skersines įpjovas ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 60 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita