Ingredientai
- Rūgštynės 300 g stiklainis konservuotų
- Vištiena 2 vnt. blauzdelės
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 2 vnt. nedidelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt. kietai virti
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. šlakelis
- Vanduo 2 l
- Krapai 1 sauja švieži
- Pipirai 3 vnt. kvapnieji grūdeliai
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite, pasūdykite, sudėkite mėsą. Virkite apie 10 min., nugriebkite putas, įberkite pipirų grūdelių, įmeskite laurų lapų ir pavirkite dar penkias minutes.
2. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje. Bulves ir morkas suberkite į puodą su mėsa.
3. Pavirkite dar 15 min. ir sudėkite kepintus svogūnus ir rūgštynes. Patiekiant uždėkite puselę virto kiaušinio, papuoškite krapais. Galite pagardinti grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita