Ingredientai
- Rūgštynės 200 g šviežių ar konservuotų
- Vištiena 150 g paruošto vištienos faršo (gali būti ir kitokios mėsos)
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virtų
- Grietinėlė 4 valg. š.
- Krapai 1 vnt. ryšulėlis
- Miltai 1 sauja žiupsnelis kukuliams apvolioti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
- Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
- Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
- Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
- Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
- Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita