Ingredientai
- Žuvis 400 g karštai rūkytos
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Grybai 100 g džiovintų baravykų arba kitų grybų
- Svogūnai 1 vnt.
- Majonezas 2 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - šviežių sulčių
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
- Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
- Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
- Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita