Ingredientai
- Žuvis 400 g baltos rūkytos žuvies filė
- Grietinėlė 220 ml 100 - 12 proc. riebumo ir 120 - plakamosios
- Želatina 1 arbat. š. 1,5
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Citrinos 1 vnt. keli šlakeliai sulčių ir 1/3 arbat. š. - nutarkuotų žievelių
- Avokadai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Ikrai 4 arbat. š. keli šaukšteliai dirbtinių ir natūralių
Kaip gaminti
- Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
- Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle.
- Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite.
- Avokadą nulupkite, susmulkinkite, įmaišykite į žuvų masę.
- Tada suberkite citrinų žieveles, pipirus, druską, supilkite citrinos sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite grietinėlę į žuvų putėsius.
- Į stiklinius indelius krėskite po kelis šaukštus žuvų ir avokadų putėsių.
- Per naktį palaikykite juos šaldytuve. Tiekite papuošusi ikrais.
- Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita