Ingredientai
- Mielės 30 g šviežios
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Kefyras 500 ml liesas arba 1 proc. riebumo rūgpienis
- Linų sėmenys 50 g
- Saulėgrąžos 80 g skrudintos
- Miltai 420 g per pusę rupių kvietinių ir ruginių
- Aliejus 1 valg. š.
- Moliūgo sėklos 1 valg. š. arba sezamų
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi, supilkite kūno temperatūros kefyrą arba rūgpienį.
2. Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
3. Tešlą padalykite per pusę, sukrėskite į dvi pusantro litro talpos keksų formas ir apibarstykite pasirinktomis sėklomis.
4. Įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatę 175 laipsnius kepkite 40–60 minučių. Jei duonos pluta pernelyg paruduos, uždenkite folija. Ar iškepė, patikrinkite degtuku.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita