Ingredientai
- Kiauliena 500 g minkštos
- Svogūnai 3 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Imbieras 10 g gabalėlis šviežio
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Austrių padažas 3 valg. š.
- Vištienos sultinys 125 ml
- Aliejus 100 ml kepimui
- Svogūnų laiškai 20 g
Kaip gaminti
1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
3. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.
4. Imbiero šaknį sutarkuokite.
5. Išgaubtoje keptuvėje ant didelės ugnies gerai įkaitinkite aliejų, suberkite mėsos gabalėlius ir nuolat maišydama juos pakepinkite.
6. Į kitą švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, tada sumeskite smulkintus česnakus, imbierus, svogūnus, kiek pakaitinkite, supilkite austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinkite.
7. Pabaigoje į keptuvę su prieskoniais sumeskite mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir tiekite su smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų