Ingredientai
- Vištiena 500 g minkšta
- Sojų padažas 4 valg. š. po 2 šaukštus tamsaus ir šviesaus
- Kukurūzai 2 valg. š. krakmolo
- Medus 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sulčių
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Svogūnų laiškai 40 g pagal skonį
- Kalendros 1 arbat. š. pagal skonį; šviežios
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Actas 1 valg. š. ryžių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Riešutai 50 g žemės
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min.
2. Paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, šviesų sojų padažą, medų ir kukurūzų krakmolą.
3. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
4. Karštame aliejuje pakepinkite imbierus, aitriąsias paprikas, riešutus, tada sumeskite vištienos gabalėlius, juos gerai apkepkite ir supilkite paruoštą padažą. Troškinkite, kol padažas sutirštės.
5. Tiekite apibarsčiusi svogūnų laiškais bei aitriosios paprikos gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų