Ingredientai
- Aviena 1 kg pageidautina su kauliukais-šonkauliukais
- Svogūnai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Baklažanai 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt.
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. didelė (800 g) skardinė
- Bulvės 500 g
- Kopūstai 500 kg ir dar šiek tiek sveikų kopūstų lapų troškiniui uždengti
- Česnakai 12 skiltelės
- Petražolės 1 sauja didelė
- Kuminai 1 arbat. š. šviežiai grūstų sėklų
- Kalendros sėklos 1 arbat. š. nubrauktas, šviežiai grūstų
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
Tiesa, jam pagaminti būtinas storasienis, sunkus puodas, kitaip troškinys gali nepavykti. Be to, jei nerandate gražių baklažanų, jų galite ir nedėti – ypač žiemą, kai baklažanai retai būna skanūs.
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite, supjaustykite riekelėmis. Pomidorus šiek tiek pasmulkinkite, paprikas supjaustykite skiltelėmis, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, o nuvalytus baklažanus supjaustykite riekelėmis.
2. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Smulkintuvu susmulkinkite česnakus ir petražoles.
3. Sluoksniais viską dėkite į storasienį, sunkų puodą:
- mėsą ir dalį česnakų bei petražolių mišinio (pabarstykite prieskoniais ir druska);
- svogūnus;
- morkas;
- pomidorus (pabarstykite prieskoniais, dalimi česnakų ir petražolių mišinio);
- baklažanus;
- paprikas;
- kopūstus;
- viską pabarstykite prieskoniais ir likusiu petražolių ir česnako mišiniu;
- bulves (pasūdykite);
- sandariai uždenkite kopūstų lapais.
4. Įpilkite dar apie 1 l vandens, uždenkite dangčiu, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą taip, kad troškinys vos virtų.
5. Troškinkite apie 2 val. Išjunkite ir šiek tiek palikite pastovėti – apie 15–20 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita