Ingredientai
- Kalakutiena 500 g krūtinėlės
- Agurklės lapai (papuošimui) 10 g
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Imbieras 1 arbat. š. marinatui
- Kmynai 1 arbat. š. malto indiško "cumin" - marinatui
- Gelsvė (marinatui) 4 g
- Karis 4 g marinatui
- Jogurtas 150 g natūralaus - marinatui
- Citrinos 1 vnt. sulčių - marinatui
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
Kaip gaminti
1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite.
2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa.
3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai išmirkytų vandenyje) pakaitomis suverkite kalakutieną ir žiedinį kopūstą.
4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje grilio funkcija apie 20-30 min. arba ant grilio. Galima patiekti vienus arba su ryžiais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita