Ingredientai
- Makaronai 500 g nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų)
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š. tamsaus
- Ryžių actas 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Sezamo sėklos 50 g žiupsnelis tamsių
- Prieskoniniai žalumynai 100 g pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.
2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite.
4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.
5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.
6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.
Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų