Ingredientai
- Lavašas 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 50 g švieži
- Raudonėliai 50 g švieži
- Salierai 50 g stiebai
- Špinatai 100 g
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Sūris 100 g brandintas
- Citrinos 1 vnt. padažui 4 valg. š. šviežiai spaustų sulčių
- Medus 4 valg. š. padažui
- Sezamų aliejus 6 valg. š. padažui
- Sezamo sėklos 4 valg. š. padažui
- Sojų padažas 4 valg. š. padažui
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. padažui žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite.
2. Lavašą per visą plotį supjaustykite kelių centimetrų pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę dar padalykite į 3–4 dalis (priklausomai nuo ilgio). Ant kiekvieno lavašo gabaliuko (jis turi būti pailgas) uždėkite paruošto žalumynų ir sūrio įdaro, užlenkite abu lavašo kraštus (kad įdaras neišbyrėtų) ir susukite į ritinėlį. Ritinėlius dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite.
3. Ritinėlius galite tiekti su pirktu saldžiarūgščiu padažu arba pasigaminti jo pati. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir truputį pakaitinkite. Suberkite sezamų sėklas, apkepinkite. Supilkite sojų padažą, sukrėskite medų, intensyviai maišydama pakaitinkite, kol medus išsilydys. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir įberkite aitriosios paprikos. Dar truputį pamaišykite. Jei sojos padažas nesūrus, pagal skonį galite pasūdyti. Padažą galite tiekti atskirame dubenėlyje arba apšlakstyti juo į lėkštę sudėtus ritinėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita