Ingredientai
- Kiauliena 1500 g šašlykui
- Medus 2 valg. š. šašlykui
- Sojų padažas 11 valg. š. 8 - šašlykui ir 3 - rytietiškui padažui
- Pipirai 1 vnt. 0.5 čili - šašlykui ir 0.5 - rytietiškui padažui
- Česnakai 5 skiltelės 3 - šašlykui ir 2 - rytietiškui padažui
- Imbieras 2 vnt. gabalėlis - šašlykui ir rytietiškui padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 2 - šašlykui ir 2 - rytietiškui padažui
- Sezamo sėklos 1 valg. š. šašlykui
- Cukrus 1 arbat. š. rytietiškui padažui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis - rytietiškui padažui
- Balzaminis actas 3 arbat. š. rytietiškui padažui
- Padažas: (saldžiaaštris kinietiškas - rytietiškui padažui) 3 valg. š.
- Vynas 3 valg. š. raudono, sauso - rytietiškui padažui
- Sultinys 1 puodelis rytietiškui padažui
- Krakmolas 1 valg. š. rytietiškui padažui
Kaip gaminti
- Mėsa supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Česnaką, čili ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti).
- Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir viską gerai išmaišykite, palikite ~10 min marinuotis.
- Mėsa kepkite ant žarijų, pastoviai vartydami (jei nevartysite medus greitai ims degti).
Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas:
- Cukrų ir aliejų supilkite į keptuvę ir kaitinkite kol cukrus išsilydis ir taps rudas (paprasčiau tariant padeginamas).
- Svogūną, čili, imbierą ir česnaką susmulkinkite ir suberkite viską į padegintą cukrų, lengvai apkepkite.
- Labai atsargiai (aliejus labai stipriai taškysis) supilkite sultinį, viską gerai išmaišykite, įpilkite sojos, kinietiško padažo, balsamico ir vyno.
- Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į padažą (stebėkite konsistenciją, jei reikia įdėkite dar krakmolo arba įpilkite vandens).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita