Ingredientai
- Vištiena 1 kg sparnelių
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės smulkinto
- Imbieras 2 arbat. š. trinto šakniastiebio
- Citrinžolė: (smulkiai supjaustyta baltoji dalis) 1 vnt.
- Žalioji citrina 3 valg. š. sulčių
- Saldus aitriųjų paprikų padažas: 4 valg. š.
- Austrių padažas: 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Kafiro žaliųjų citrinų lapai: (smulkiai pjaustytų) 4 vnt.
Kaip gaminti
- Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais.
- Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui.
- Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite kelioms valandoms ir ilgiau.
- Po to išimkite iš marinato, labai kruopščiai nuvalykite česnakų, imbierų, citrinžolių gabaliukus ir kepkite įkaitintoje iki 190° C orkaitėje maždaug 50 minučių.
Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita