Ingredientai
- Makaronai 200 g ryžių
- Vištiena 200 g filė
- Pievagrybiai 10 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Paprikos 1 vnt. žalioji
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kukurūzai 3 valg. š. konservuotų
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
- Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite.
3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite.
4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite vištienos juosteles, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. pakepinkite.
5. Kai vištiena apskrus, sumeskite smulkintus salierus, paprikas, nuvalytus pievagrybius, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, kukurūzus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite.
6. Ryžių makaronus išdėliokite į rytietiškus dubenėlius, ant viršaus dėkite po porą aitriosios paprikos juostelių ir svogūnų laiškų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita