Ingredientai
- Lęšiai 0,5 st. virtų arba 0,5 skardinės konservuotų
- Morkos 2 vnt. nedidelės
- Cukinijos 0,4 vnt. supjaustytos griežinėliais
- Špinatai 1 sauja
- Razinos 1 sauja nedidelė
- Migdolai 1 sauja nedidelė
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. žaliosios (laimo); padažui
- Medus 2,5 arbat. š. arba agavų sirupo; padažui
- Imbieras 0,4 arbat. š. padažui
- Ciberžolė 0,4 arbat. š. padažui
- Kario prieskoniai 0,4 arbat. š. padažui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Morkas nuskutame ir sutarkuojame, cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis.
2. Dubenyje sumaišome lęšius, špinatus, morkas, cukinijas ir razinas.
3. Migdolus susmulkiname ir pakepiname sausoje keptuvėje, paskui juos taip pat sudedame į dubenį.
4. Atskirame dubenėlyje sumaišome padažą, pilame jį ant salotų ir gerai išmaišome.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos