Ingredientai
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 2 vnt. šakelės
- Alyvuogės 100 g gali būti įdarytos paprikomis
- Aliejus 2 valg. š.
- Ryžiai 240 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
- Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite daržoves, paskaninkite druska ir sojų padažu. Šaukite į orkaitę 2–3 minutėms.
- Ištraukite ir ant viršaus suberkite ryžius, tolygiai paskirstykite. Užpilkite verdančiu vandeniu (jo turi būti triskart daugiau nei ryžių). Tolygiai užberkite druskos, bet nedaug. Nemaišykite – tai svarbu. Alyvuoges užberkite ant ryžių. Uždenkite dangčiu ir šaukite į orkaitę. Kai vanduo užvirs, sumažinkite karštį iki 200–210 laipsnių ir troškinkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų