Ingredientai
- „Basmati“ ryžiai 400 g
- Žiediniai kopūstai 250 g
- Žirniai 100 g tinka šaldyti, bet ne konservuoti
- Morkos 100 g
- Šparaginės pupelės 100 g tinka šaldytos
- Bulvės 3 vnt.
- Kardamonų ankštelės 4 vnt.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. 4 cm ilgio gabaliukas
- Česnakai 4 skiltelės ir 1 valg. š. sugrūstų - marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis 8 grūdeliai
- Laurų lapai 1 vnt.
- Ciberžolė 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių
- Anyžių sėklos 2 vnt.
- Varškė 250 g grūdėtosios, marinatui
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. miltelių, marinatui
- Imbieras 2 valg. š. tarkuotų šviežių, marinatui
- Mėtos 1 arbat. š. keli šviežių mėtų lapeliai arba žiupsnelis džiovintų, marinatui
- „Garam masala“ prieskoniai (marinatui) 1 valg. š.
- Kmynai 1 valg. š. maltų, marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Pomidorai 2 vnt. apkepo viršui
- Svogūnai 250 g apkepo viršui
- Lydytas sviestas „ghi“ (apkepo viršui) 4 valg. š.
- Marinuoti kapariai (apkepo viršui) 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir perpjaukite į 4 dalis.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepinkite, kol suminkštės. Svogūnus išgriebkite iš keptuvės, o riebalus palikite – jų dar reikės.
3. Paruoštas daržoves (išskyrus svogūnus) sumaišykite viename dubenyje, užpilkite marinatu (visus jam skirtus produktus sumaišykite) ir palikite 1 val. kambario temperatūroje.
4. Išvirkite birią ryžių košę ir palikite atvėsti.
5. Į keptuvę su sviestu suberkite recepte nurodytus prieskonius, sukrėskite daržoves su visu marinatu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Jei reikia, galima įpilti šlakelį vandens.
6. Gilioje apkepo formoje ryžius susluoksniuokite su troškintomis daržovėmis. Ant viršaus sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, keptus svogūnus, griežinėliais supjaustytus kaparius ir 170°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų