Ingredientai
- Ryžiai 2 st.
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. žalioji
- Baklažanai 1 vnt.
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Pievagrybiai 250 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Vegetos tipo prieskoniai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens).
2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite.
3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame 1 min. pakepinkite svogūnus bei paprikas. Sudėkite baklažanus, cukinijas, pievagrybius, česnakus, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15–20 min., retkarčiais pamaišydami.
4. Išvirusį daržovių troškinį pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir sukrėskite ant karštų ryžių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita