Ingredientai
- Miltai 125 g kvietinių - tešlai
- Ryžių dribsniai (tešlai) 125 g
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Pienas 1 st. tešlai
- Vanduo 50 ml tešlai
- Aliejus 100 ml kepimui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vištų kepenėlės 300 g arba kalakutų kepenėlių - įdarui (galima naudoti ir kitokią mėsą)
- Morkos 3 vnt. įdarui
- Česnakai 5 skiltelės 2 skiltelės įdarui ir 3 skiltelės padažui (galima naudoti ir česnako miltelius)
- Prieskoniai mėsai (įdarui) 1 žiupsnelis
- Majonezas 100 g padažui
- Grietinė 100 g arba pasukų - padažui
- Krapai 1 arbat. š. džiovintų - padažui
- Svogūnų laiškai 10 g padažui
Kaip gaminti
1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.
2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos ir palaipsniui pilant pieną sumaišykite į vientisą masę.
3. Tešlą 1 val. palaikykite šaltoje vietoje ir kepkite kaip įprastus lietinius blynus.
4. Tuomet belieka iš padažui skirtų produktų pagaminti padažą.
5. Galiausiai įdarą dėkite į blynus, kuriuos patiekite su česnakiniu padažu.
Skanaus!!!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita