Ingredientai
- Ryžių dribsniai: 75 g
- Pienas 500 ml
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 5 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 50 g
- Serbentai 1 puodelis trinti juodieji serbentai arba kitos mėgiamos uogos
- Migdolai 1 sauja drožlės
Kaip gaminti
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
- Suberkite ryžių dribsnius, maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Virkite kelias minutes, kol ryžių dribsniai suminkštės, tačiau vis dar nebus sukritę. Tuomet suberkite cukrų ir trintus juoduosius serbentus. Maišydami kaitinkite toliau, kol masė prikaistuvyje taps vientisos, kreminės tekstūros. Jeigu matote, kad košė tampa per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno ar virinto karšto vandens.
- Išvirtą košę paskirstykite į dubenėlius. Apibarstykite saujele migdolų riekelių, jei norite, papuoškite keliais juodaisiais serbentais ar kitomis uogomis.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Idėja iš: peppercornsinmypocket.blogspot.co.uk
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita