Ingredientai
- Vanduo 2 puodelis
- Saulėgrąžos 2 puodelis
- Ryžiai 0,5 puodelis nešlifuotų
- Lazdynų riešutai 1 puodelis tinka ir kokosų drožlės
- Chia sėklos 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis labiausiai tinka Himalajų
- Balkšvųjų gysločių sėklų luobelės 3 valg. š. galima nupirkti vaistinėje, šis produktas labai svarbus, nes „suriša“ visus ingredientus
Kaip gaminti
1. Sumalkite ryžius iki miltų, sumalkite ir sėklas. Visus produktus suberkite į dubenį.
2. Lėtai pilkite vandenį ir maišykite. Tešla turi būti drėgna. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite „pailsėti“ mažiausiai 1 val., galima net iki 24 val.
3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dėkite tešlą į formą šaukštu paspausdami (ji turi išlikti lipni). Dėkite formą į įkaitusią orkaitę ir kepkite 45–60 min., kol viršus gražiai paruduos. Valgykite tik atvėsusią.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepiniai