Ingredientai
- Ryžiai 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Faršas 400 g
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų 800 g
- Brokoliniai kopūstai 250 g
- Sūris 150 g fermentinio
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Ryžius biriai išvirkite.
2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą, konservuotus pomidorus su visomis sultimis, gerai išmaišykite ir dar 10 min. patroškinkite.
3. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir išskirstykite žiedynėliais.
4. Ryžius, mėsą, brokolius sumaišykite, sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir maždaug 25 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita