Ingredientai
- Ryžiai 150 g ilgagrūdžiai
- Sultinys 300 ml vištienos arba žuvų (iš vieno kubelio)
- Žuvis 200 g rūkyta
- Porai 1 vnt.
- Krapai 2 valg. š. smulkinti
- Pipirai 3 g 0,5 šaukštelio citrinpipirių
- Pienas 300 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).
2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais, krapais bei citrinpipiriais įmaišykite į ryžius.
3.Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, šiek tiek pasūdykite ir supilkite ant ryžių.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita