Ingredientai
- Ryžiai 1 st. natūralių, neapdorotų
- Pienas 2 st.
- Džiovintos figos 10 vnt.
- Medus 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Sviestas 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min.
2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų bei cinamoną.
3. Kiaušinį išplakite iki vientisos masės ir įmaišykite į šiltą košę.
4. Tada košę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią nedidelę pailgą kepimo formą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
5. Galite tiekti ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertą.
Kulinaro patarimas. Vietoj figų galite naudoti bet kokius mėgstamus džiovintus vaisius, pavyzdžiui, obuolius, abrikosus, spanguoles, arba šaldytas uogas – mėlynes, avietes, braškes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Košės
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita