Ingredientai
- Ryžiai 250 g ilgagrūdžių
- Šaldyti žirneliai 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 l
- Sūris 50 g fermentinio
- Bazilikai 20 g šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.
3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.
4. Gatavą košę pagardinkite likusiu sviestu, jei reikia, pasūdykite, išdėliokite į lėkštes ir iš karto apibarstykite tarkuotu sūriu. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita