Ingredientai
- Braškės 140 g
- Rabarbarai 115 g
- Rudasis cukrus 100 g 100 - trupiniuočiui ir 50 - trupiniams
- Citrinos 1 vnt. ½ - nutarkuotos žievelės - trupiniuočiui ir ½ - trupiniams, 1 citrinos sultys - trupiniuočiui
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š.
- Cinamonas 2 arbat. š. ½ - trupiniuočiui ir 1 arbat. š. - trupiniams
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. ½
- Avižiniai dribsniai 70 g trupiniams
- Miltai 30 g ryžių - trupiniams
- Migdolai 60 g smulkintų - trupiniams
- Druska 1 žiupsnelis trupiniams
- Sviestas 50 g šalto - trupiniams
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros.
- Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais.
- Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, kukurūzų krakmolą, cinamoną ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 10 min., kol paruoškite trupinius.
- Trupiniams dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, ryžių miltus, smulkintus migdolus, rudąjį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, cinamoną ir žiupsnį druskos.
- Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į dubenį su produktais trupiniams. Pirštais trinkite masę tol, kol gausite trupinius.
- Trupininį pyragą galite kepti tiek vienoje didelėje kepimo formoje (16–18 cm skersmens), tiek nedidelėse individualiose formelėse. Jei taip, padalinkite produktus į tiek dalių, kiek norite patiekti formelių.
- Braškių ir rabarbarų masę tolygiai paskleiskite ant indo (ar indelių) dugno. Ant viršaus tolygiai paskirstykite trupinių masę.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol kepinio paviršius gražiai apskrus.
- Išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite dar šiltą su kaušeliu vanilinių ledų.