Ingredientai
- Ryžiai 200 g apvalių
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sūris 250 g fermentinio
- Pievagrybiai 150 g
- Pomidorai 500 g
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų lapelių
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kiaušinius išplakite su druska ir prieskoniais. Sūrį sutarkuokite.
2. Ataušusius ryžius sumaišykite su kiaušinių plakiniu, sudėkite visus kitus produktus, atsargiai pamaišykite, sukrėskite į apvalią maždaug 20 cm skersmens formą ir apie pusvalandį kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Patiekite su bet kokiu picų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita