Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Apelsinai 1 vnt. ir tarkuotos apelsinų žievelės
- Razinos 40 g saujelė besėklių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Ryžiai 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Cukrus 80 g trečdalis stiklinės
- Miltai 1 valg. š. ryžių
- Sviestas 2 valg. š. ir formelėms ištepti
- Riešutai 40 g skrudintų
- Džiūvėsiai 40 g formelėms pabarstyti
Kaip gaminti
1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas.
2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės.
3. Elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, tada sukrėskite atvėsusią ryžių košę, supilkite apelsinų sultis, razinas, skrudintus riešutus, ryžių miltus ir viską gerai išmaišykite.
4. Tešlą krėskite į sviestu išteptas ir džiūvėsėliais pabarstytas keksiukų formeles, jas sudėkite į skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.
5. Pudingą tiekite karštą su mėgstama uogiene arba grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita