Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. krūtinėlė virta
- Ryžiai 1 st. ir ½ stiklinės ryžių dribsnių
- Vištienos sultinys 3 st.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinė 3 valg. š.
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Aliejus 500 ml
- Džiovinti pomidorai 30 g
- Kiauliena 40 g gabalėlis šoninės
Kaip gaminti
1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus.
2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite, kol suminkštės.
4. Sudėkite kiaušinių trynius, suberkite sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
5. Iš atvėsusios masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite slyvos dydžio rutuliukus. Į kiekvieną pirštu įspauskite po žiupsnelį smulkintų džiovintų pomidorų ir po gabalėlį skrudintos vištos krūtinėlės.
6. Kiekvieną ryžių rutuliuką pavoliokite standžiai išplaktuose kiaušinių baltymuose, paskui – ryžių dribsniuose. Kepkite giliame puode gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes.
7. Tiekite su šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita