Ingredientai
- Ryžiai 200 g
- Kukurūzai 100 g konservuotų
- Ananasai 100 g konservuotų
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Krabų lazdelės 100 g
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Česnakai 1 skiltelės nebūtina
- Majonezas 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Ryžius išvirkite taip, kad būtų visiškai minkšti. Atvėsinkite.
- Ananasus supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Graikinius riešutus truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite grūstuve ar supjaustykite peiliu į smulkius gabalėlius.
- Ryžius, konservuotus kukurūzus, parmezano sūrį, graikinius riešutus, smulkintą česnaką suberkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.
- Krabų lazdeles susmulkinkite į labai mažus gabalėlius.
- Drėgnomis rankomis ir šaukštu iš ryžių salotų atsargiai suformuokite nedidelius rutulius, šiek tiek paspauskite, kad būtų tvirtesni, apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse. Gražiai išdėliokite lėkštėje.
- Šį patiekalą galite patiekti ir ne rutuliukų forma, o kaip paprastas salotas. Tada krabų lazdeles pjaustykite stambesniais gabalėliais ir įmaišykite į salotas kartu su visais kitais produktais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita