Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 250 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 50 g
- Morkos 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Moliūgai 1 vnt. mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių)
- Ryžiai 200 g
- Vištienos sultinys 500 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 190 ml
- Sūris 200 g fermentinis
- Žirniai 1 puodelis žalieji žirneliai
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
- Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
- Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita