Ingredientai
- Mielės 50 g
- Pienas 350 ml
- Kardamonas 1 arbat. š. smulkintų
- Šafranas 1 g
- Cukrus 160 g 90 - „Panevėžio Plius“ - tešlai, 70 „Demerara“ - įdarui ir „Dansukker“ cukraus miltelių - glajui
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Sirupas 100 ml „Dansukker“ šviesiojo
- Kiaušiniai 1 vnt. 1 - tešlai ir 1 - glajui
- Sviestas 350 g 150 kambario temperatūros - tešlai ir 200 minkšto - įdarui
- Miltai 720 g
- Šokoladas 200 g kapoto baltojo - įdarui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile - įdarui
Kaip gaminti
- Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu.
- Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą.
- Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
- Sumaišykite visus įdaro produktus.
- Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai. Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas.
- Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukraus milteliais.
- Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
- Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas.
- Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita