Ingredientai
- Šokoladas 300 g sulaužytas gabalėliais baltasis šokoladas
- Sviestas 100 g saldžiosios grietinėlės sviestas
- Grietinėlė 60 ml 30 proc. riebumo
- Šakotis (sutrupintas) 300 g
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Spanguolės 100 g džiovintos spanguolės (dar galite įdėti saujelę džiovintų vyšnių)
- Migdolai 50 g prieš tai truputį pakepintos drožlės
Kaip gaminti
- Šakotį sutrupinkite gabaliukais. Spanguoles perpjaukite pusiau. Sumaišykite šakočio trupinius su šiomis uogomis ir migdolų bei kokosų drožlėmis.
- Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Nenukėlusios puodo nuo ugnies, sudėkite sviestą ir grietinėlę. Maišykite, kol sviestas ištirps ir viskas susimaišys.
- Suberkite šakotį, sumaišytą su kitais priedais. Masę dėkite į paruoštą formą, išklotą maistine plėvele.
- Tolygiai paskirstykite šį skanėstą, delnais išlyginkite, kiek paslėkite ir atvėsusį laikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną supjaustykite jį norimo dydžio gabaliukais.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita