Ingredientai
- Lazdynų riešutai 150 g
- Riešutinis kremas: („Nutella“ ar panašus) 200 g
- Juodasis šokoladas 150 g
- Aliejus 1 valg. š. bekvapis augalinis
- Riešutiniai vafliai 100 g
Kaip gaminti
1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapokite.
2. Vaflius susmulkinkite šakute, suberkite riešutus, dėkite riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuokite rutuliukus ir į kiekvieną įdėkite po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų. Paruoštus rutuliukus apie valandą laikykite šaldytuve, kad sustingtų.
3. Ištirpinkite šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelėje kartu su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkite į šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita